Het is al weer een aantal jaar geleden dat we gestart zijn met gezinshuis Bloempje. We kunnen voluit zeggen dat het een hele mooie jaren zijn geweest. Als eerste hebben we 9 kinderen voor korte of langere tijd een plek kunnen geven. Ook hebben we veel nieuwe mensen leren kennen, veel vriendjes en vriendinnetjes kunnen maken en we kennen het dorp en de omgeving een stuk beter.
Maar zoveel (nieuwe) mensen in huis zorgt ook wel eens voor hectiek en drukte. Niet alleen in huis maar ook in de planning. Naast de gewone afspraken bij de sport en muzieklessen hebben we ook te maken met best wat afspraken buiten de deur.

Als gezinshuisouders hebben we als doel gesteld om de kinderen een veilige plek te geven, waar ze tot rust kunnen komen en zich kunnen ontwikkelen. Voor een groot deel is daarvoor de basis gelegd.

Toch merken we dat we de kinderen meer aandacht kunnen geven dan ze nu krijgen. Omdat wij, Maarten en Leonie, samen ook maar met z’n tweeën zijn, zijn we beperkt in de mogelijkheden. Graag zouden we alle kinderen ook individueel meer aandacht willen geven. Even 1-op-1 er tussenuit, een gesprekje voeren om stoom af te blazen of gewoon te genieten van wat rust.

Daarom zijn we op zoek naar vrijwilligers die ons willen helpen met de taak die wij op ons hebben genomen. Mensen die het leuk vinden om steun te bieden door af en toe op stap te gaan met één van de kinderen. Misschien wel af en toe een weekend logeeradres te zijn. Of een avondje oppassen. Een paar kinderen mee te nemen naar de speeltuin om de hoek. Of gewoon langs te komen en een spelletje doen. Wij hebben in de afgelopen jaren geleerd dat hulp op veel verschillende manieren vorm kan krijgen.
Wij vinden twee dingen belangrijk. We zijn op zoek naar vrijwilligers met passie voor hun werk en ook de intentie hebben om voor een langere tijd een relatie aan willen gaan.

Vind jij het leuk om ons te helpen en zie je het zitten om je te binden met (één van) onze kinderen. We horen het graag. Neem contact met ons op of vul je gegevens hier in. Dan nemen we binnenkort contact met je op.